Institutul Jocului este o platformă de cercetare artistică a jocului și a posibilităților sale artistice, participative și performative. 

www.institutuljocului.ro

Jocurile disponibile pe site pot fi accesate, preluate, modificate, jucate oriunde cu condiția de a fi distribuite în continuare în același mod, de a păstra accesul liber.
 
Copyleft (c) 2023 Super Serios.

Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License, Version 1.1 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections. A copy of the license is included in the section entitled "GNU Free Documentation License".

Institutul jocului a fost inițiat în 2023 de colectivul Super:Serios și de artista Maria Mandea cu sprijinul programului Accelerator dezvoltat de galeria GAEP din București.

Institutul se bazează pe experiența în domeniul jocurilor urbane a Super:Serios și pe munca de cercetare în domeniul jocului ca mediu artistic (Maria Mandea, Super:Serios, a obținut un doctorat cu tema Designului pentru joc) și în domenii conexe, interdisciplinare (Teodora Ungureanu, Super:Serios, are un doctorat în domeniul urbanismului).

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă apariția Institutului Jocului și a celor care îl vor sprijini în dezvoltarea sa.