De ce ai nevoie ca să creezi un joc? De ce ai nevoie ca să creezi un joc în spațiul public? Timp de 3 zile, 3 jocuri din Biblioteca de Jocuri Publice vor fi desenate cu creta în 3 spații publice din Timișoara.
Instrumentele de joc sunt obiecte de cretă, obiecte care prind forma în urma jocului, urme ale instalațiilor performative ce vor ocupa orașul. Cu ajutorul lor vom instala 3 jocuri în 3 zone din Timișoara, între blocuri, în spații publice, în apropierea parcurilor sau a parcărilor.

Jocuri instalate în Timișoara:
Cartier Circumvalațiunii
Un joc despre egalități și inegalități dezvoltat pornind de la un citat din J.J. Rousseau. Ce se întâmplă când spațiul devine din ce în ce mai mic? Dar când ai de-a face cu cineva mai puternic decât tine? Ce este proprietatea privată și cât de mult poți aduna?


Malul Begăi
La soare, la picnic pe malul râului sau cu mașina de-a lungul lui?


Zona Calea Martirilor
Mașină personală sau transport în comun? Joacă IMO Transport și negociază spațiului din oraș ca să ajungi primul la destinație.

Harta cu locurile în care am instalat jocurile în perioada 26-28 octombrie 2022.


Lângă jocuri am lăsat și instrucțiuni și instrumente de joc pentru ca locuitorii să poată instala jocul și altă dată:

Fotografii:


Foto: George Marian

Această creație artistică a fost realizată printr-o finanțare Energie! Burse de creație, acordată de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte, în cadrul Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023". Creația nu reprezintă în mod necesar poziția Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, iar acesta nu este responsabil de conținutul ei sau de modul în care poate fi folosită.