Țară, țară, vrem copaci


Nr. jucători: 2-8
Timp: 10-20 min.

Cum îl desenezi?

  • Desenează un pătrat de 5x5m
  • Folosește cretă pentru a trasa forma lacului IOR în centru 
  • De jur împrejurul primei forme, trasează linii paralele la cam 30 cm distanță unele față de celelalte
  • OPȚIONAL: folosește vopsea cauciucată ca să faci jocul să reziste mai mult. Începe cu o vopsea galbenă și umple forma din centru. Continuă să faci liniile paralele adăugând de fiecare dată pigment roșu.


Cu ce desenezi?

Reguli

Se jocă în două echipe. Fiecare echipă are de la 1 la 4 jucători).
O echipă este cea a parcului și începe în centru. Cealaltă este echipa dezvoltatorilor imobiliari și începe din afara pătratului.

Trbuie să cucerești teritoriul. Echipa care ajunge prima în locul unde au început ceilalți, câștigă.

Ca să treci dintr-un inel în celălalt, trebuie să dai o tură completă fără ca cineva din cealaltă echip să te atingă. 


Adaugă un joc

Despre Țară, Țară, vrem Copaci



Concept

Jocul Țară, Țară, vrem Copaci pune jucătorii în situația de a se confrunta, unii ca apărători ai spațiului public și unii ca apărători ai spațiului privat. Cele două tabere se înfruntă fizic în joc, pe măsură ce descoperă că între cele două (public-privat) există multe straturi intermediare.

Context

Jocul a fost dezvoltat pentru spațiul din fața Sălii Gloria (str. Bucovina 6, sector 3, București).
Locul se află în apropierea parcului IOR (Alexandru Ioan Cuza), parc din care o mare parte a fost retrocedată și se află acum în proprietatea unor privați care distrug parcul și taie copacii. În parc există un lac, din care este inspirată forma centrală a jocului.



Această creație artistică a fost realizată printr-o finanțare Energie! Burse de creație, acordată de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte, în cadrul Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023". Creația nu reprezintă în mod necesar poziția Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, iar acesta nu este responsabil de conținutul ei sau de modul în care poate fi folosită.